Se spiller-tallene for kvartfinalerne og indsatsen i slutspillet hidtil. Fokus på Aalborg-Esbjerg her:

Vi står foran en serie mellem Aalborg og Esbjerg, og dermed også foran et matchup mellem to af de mere ”traditionelle” semifinalehold. Det er sjette gang på stribe, Aalborg er i semifinalerne, mens Esbjerg – alle sæsoner under Jason Jaspers – er i semifinalen for fjerde gang i træk.

Vi skal kigge på lidt interessante statistikker for de to hold i kvartfinalerne. Husk på, at Aalborg Pirates spillede fem kampe mod Rødovre, mens Esbjerg altså var oppe på syv kampe mod Odense.

Derfor har Esbjerg-spillerne naturligt nok fået mere istid end kombattanterne fra Aalborg. Jeff King står med 172:34 minutter som den mest benyttede Esbjerg-mand, mens Philip Larsen følger efter med 156 minutter på isen. Ganske naturligt er det backerne, der fører an. Den mest benyttede angriber hos Esbjerg er Oliver Kjær (149:31). Han bliver ganske tæt forfulgt af Josh Winquist, Phillip Schultz og Andreas Grundtvig.

Hos Aalborg er det rutinerede Lasse Bo Knudsen, der bliver brugt mest. Han har spillet 112:15 minutter og bliver i den kategori forfulgt skarpt af Anders Koch, der har spillet godt et minut mindre. Den forward/center, der har fået mest istid, er ikke overraskende Julian Jakobsen, der er skarpt forfulgt af Patrick Bjorkstrand og Tommy Giroux.

Tobias Ladehoff har med fire kasser scoret flest mål hos Aalborg. Esbjerg har fire mand med tre scoringer: Csanad Erdely, Andreas Grundtvig, Oliver Kjær og Gordie Ballhorn.

Flest point hos Aalborg i kvartfinalen har Patrick Bjorkstrand stået for med 7 (2+5), mens Thomas Spelling og Tobias Ladehoff har fem point (3+2) og (4+1). Esbjerg Energys topscorer er også angriberen med mest istid, Oliver Kjær, der har stået for tre mål og fire assister. Derefter følger Josh Winquist (6 point) og Andreas Grundtvig (5 point).

 Ingen Aalborg-spillere har ramt et minus i plus/minus-statistikken, hvilket kommer sig af relativt klare cifre (4-0 og 6-0) i to af kampene mod Rødovre. Bedst står Lasse Bo Knudsen (+5) foran Carstensen, Giroux, Spelling og Hansen med +4. Det er anderledes hos Esbjerg, der har Gordie Ballhorn og Arturs Salija med +4, mens Philip Larsen (-6) og Phillip Schultz (-3) er nederst på listen med flest minusser.  

Hvem er så fremme til flest scoringschancer? Tommy Giroux har haft 8 chancer, mens Thomas Spelling og Tobias Ladehoff står med syv chancer. Det samme har Josh Winquist og Phillip Schultz hos Esbjerg i serien mod Odense.

Flest hits sætter hos Aalborg Bo Hansen (10), der er langt ned til toeren Thomas Vilstrup Andersen (4). Anderledes ser det ud hos Esbjerg, der har Brandon Magee (14) foran Grayson Downing, Phillip Schultz, Arturs Salija alle med 12. Nok et tegn på – selv om Esbjerg har spillet to kampe mere – af Aalborg får besøg af masser af fysik i aften.

På målmandsposten får vi en duel mellem George Sørensen, der har spillet 298 minutter og blot har fået 59 skud imod sig. Han har reddet 52 og det giver en redningsprocent på 88.1. Ikke alt for godt, men man kan også fortolke det således:

Rødovre havde ikke megen tid i Aalborgs zone og skød dermed ikke meget, så Sørensens redningsprocent kunne gå opad. Samtidig var Rødovres chancer typisk ganske store, når de endelig kom frem til dem.

Mathias Seldrup har stået hele 456 minutter over syv kampe og sluttede af med en næsten perfekt kamp syv. Han leverede 218 redninger på 235 skud (redningsprocent 92.8) i serien mod Odense.


OPTAKT: Aalborg Pirates-Esbjerg Energy From scorer i hobetal, Thompson og Hansson lægger op og Petterson har igen været fænomenal