Endnu et kvalificeret bud på, hvordan det går i semifinalerne. Kasper Buch, Metalligaen-tv-kommentator giver her sin analyse af de to serier

Med kvartfinale-serierne overstået, er otte hold blevet til fire, og det er blevet tid til igen at sætte bagdelen i klaskehøjde, når de to semifinale-serier skal vurderes og forudsiges, og her kan man hurtigt komme på glatis. Nu får den alligevel et skud her.

Aalborg Pirates-Esbjerg Energy
Kigger man udelukkende på grundspillet og ser hvad der skete der, så går Aalborg igennem den her serie forholdsvist sikkert. De seneste fem gange er Aalborg gået fra isen som sejrherrer. Vi skal tilbage til 29. september i grundspillets spæde begyndelse for at finde den seneste Energy-gevinst. 
Hvorfor tror jeg alligevel, Esbjerg har en chance?
I det seneste opgør, der blev spillet i Esbjerg på tærsklen til slutspillet, gjorde Energy en ualmindeligt god figur spillemæssigt. Målene udeblev takket være en fremragende indsats af George Sørensen, uskarphed og i enkelte tilfælde også sort uheld. Uskarpheden tog vestjyderne i øvrigt med ind i en del af kvartfinale-serien mod Odense Bulldogs. 
Og det er klart, at hvis den uskarphed bliver taget med ind, så bliver det en hurtigt overstået serie i nordjysk favør, men finder vestjyderne takterne spillemæssigt fra den seneste Aalborg-kamp i den her serie, så kan jeg sagtens se dem gøre serien lang. 
Aalborg Pirates er en maskine drevet af stor spillemæssig kvalitet, og rammer piraterne topniveauet, så bliver det svært for Esbjerg - meget svært.
I kvarten mod Rødovre koldstartede maskinen hjemme i Sparekassen Danmark Isarena, da de tabte første opgør, men vandt siden de sidste fire. Det blev aldrig helt imponerende, men revet hjem på den kvalitetsforskel, der er på grundspillets vinder, og på Rødovre, der fik kæmpet sig flot med i slutspillet.
Aalborg har det med at ramme et flot niveau, når det bliver alvor, og jeg skal ikke se, hvorfor det bliver anderledes i denne sæson. 
Jeg tror både Aalborg og Esbjerg stepper op i forhold til niveauet i kvartfinalerne. Det er nu, det er alvor, og fyldte haller i begge byer skal stimulere topspillerne på både rød og gul stue. 
Jeg tror vi går i syv kampe med Aalborg som vinder i den kamp syv på hjemmebanen. 
Herning-SønderjyskE
Den her serie har potentialet til at blive episk. To store klubber. To store fanbaser. To hold med stort topniveau. En perlerække af profiler - specielt offensivt. From, Thompson, Thörnberg mod Haag, Pelletier og Krag.
Det her bliver stensikkert en tight serie. Kigger man på grundspillet, så hedder den 4-3 i kampe til Herning, hvis vi inkluderer pokalfinalen. 
SønderjyskE har efter nytår været varmere end en ringriderpølse fra den lokale slagter. Fra de taber 3-13 i Esbjerg i den ene af nytårskampene, er det kun gået en vej for Vojens-mandskabet. Op! Efter at Anders Førster og Casper Stockfisch har fået sat tit spillemæssige præg har de lyseblå virkelig ramt melodien. De spiller hurtigt, de får skud på mål - og ofte går de skud ind.
Kun to gange har de tabt i 2024. Det ene nederlag var til Aalborg - og det andet til Herning på hjemmebanen i Vojens.
Det er altså kun de allerbedste, der har kunnet røre SønderjyskE, og et af de allerbedste hold hedder Herning Blue Fox. I kvartfinalen havde de en dårlig vane med at komme skidt ud til kampene mod Herlev, for så at sætte turboen til i resten af kampen. 'Turboen' er personificeret ved Mathias From. Vendelboen var flyvende i Herlev-serien med to håndfulde mål - og han bliver også en håndfuld for SønderjyskE. 
Skal man sætte det hele lidt på spidsen, så bliver det 'holdet', SønderjyskE, mod Herning drevet af profilen From, og det kan godt gå hen og blive en lille akilleshæl for Blue Fox på forhånd at være så afhængig af en mand. 
Men mon ikke flere byder sig til på måltavlen i semifinalerne, og så kan det blive rigtigt sjovt for Herning.
Det her bliver tæt - meget tæt. Den går også i syv kampe, og som jeg sagde i podcasten 'Førstekæden' med Jimmy Bøjgaard og Mathias Neessen, så tør jeg ikke gætte på vinderen. Men det skal jeg, og så må jeg pege på SønderjyskE med 4-3, men det kan lige så godt gå den anden vej. Tror bare det mode og den energi, SønderjyskE var vist i 2024 bliver afgørende i en ultratæt serie.
Hvordan kan fans af Esbjerg og Herning så trøste sig ved mine forudsigelser? Det sker fra tid til anden, at jeg gætter forkert.
God semifinaleserie til spillere, trænere og ledere - men mest af alt til fansene. 
Kom ud i hallerne - og få købt abonnementet til Metalligaen.tv. 
Du vil ikke gå glip af noget fra de her semifinaler!

SØNDERBYS SEMI-SKUD - Hvem ender i finalen? OPTAKT: Herning Blue Fox-SønderjyskE