Kampstart 19:30 i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg Pirates har haft en god, lang pause siden kvartfinalesejren over Rødovre Mighty Bulls.

Nordjyderne har på den måde haft mulighed for at få repareret småskavanker og træne rigeligt på detaljer som powerplay og boxplay i ventetiden på vinderen af Odense-Esbjerg-serien.

Det bliver altså Esbjerg, der er modstander i semifinalen, og Esbjerg har Aalborg haft et godt greb omkring i løbet af grundserien, hvor det er blevet til fem sejre af seks mulige. 

Men den sidste indbyrdes kamp i grundserien vandt Aalborg kun med 2-1 i en kamp, hvor Esbjerg brændte rigtig mange chancer på George Sørensen, så Pirates er advaret. 

Der er ingen tvivl om, at aalborgenserne skal 10-15 procent højere op i intensitet end mod Rødovre, for nu møder de altså et Esbjerg-mandskab, der kommer direkte fra en kamp syv, hvor spændingsniveauet har været så højt som overhovedet muligt. 

Men mon ikke Aalborgs rutinerede ræve som Jakobsen, Morin, Bjorkstrand, Spelling, Lasse Bo Knudsen med flere ved, at der skal skrues op? Og sulten må ligge i, at Pirates-spillerne arbejder mod et tredje mesterskab på stribe, som kun to andre klubber (KSF og SønderjyskE) har præsteret i historien. 

Det vil Esbjerg naturligvis elske at forhindre. Energy leverede en kvartfinaleserie af svingende karakter, men satte skruen i vandet, da det gjaldt kamp seks og syv. Der synes at være en god playoff-ånd i Esbjergs omklædningsrum og efter tre semifinaler på stribe og en sur bronzekamp derefter, stiler Jaspers og hans mandskab nu efter finalen endnu engang. 

- Aalborg har vundet de to seneste danske mesterskaber. Og de har igen i år vundet grundspillet i Metal Ligaen. Jeg hæfter mig særligt ved ”Pirates” offensive kvaliteter. De formår med en aggressiv forechecking at lægge pres på modstanderne. Og kan fortsætte med det, for de har stor bredde og kvalitet. Det skal vi være klar til at modstå, siger han i klubbens kampoptakt. 

Aalborgs kvaliteter indgyder respekt. Hvis vi skal matche dem, skal vi præstere. Spillet skal flyde, pasningerne skal serveres på bladet, der skal træffes gode valg og der skal arbejdes hårdt. Vi ved, at vi kan matche dem, når spillet flyder. Men tingene skal lykkes for os, hvis vi over syv kampe skal sende Aalborg ud af mesterskabskampen, tilføjer Jaspers. 

Skader/karantæner: Man skal formentlig ikke regne mere med Calder Brooks i denne sæson efter en hård medfart i kvartfinalen mod Rødovre. Ellers tyder noget på, at resten af holdet er klart for Pirates til kampen i aften.

Hos Esbjerg kan der være tvivl om Grayson Downing, der fik en puck i hovedet i den femte kvartfinale mod Odense og ikke spillede de to sidste kampe. 

Metalligaen.tv: Har Michael Søvsø på plads til kampen i aften i Sparekassen Danmark Isarena. 

Det forventer vi: En hård kamp fra start, hvor Esbjerg med sikkerhed vil forsøge at presse Aalborg fysisk, mens Aalborg vil forsøge at presse Esbjerg ved at have masser af puckbesiddelse. Lille fordel til Pirates grundet hjemmebanen. Der kommer til at blive tryk på i Sparekassen Danmark Isarena. 

Hold øje med: Patrick Bjorkstrand og Thomas Spelling plejer at være der, når det virkelig gælder og de to leverede også begge en fin kvartfinaleserie. Hos Esbjerg spillede Oliver Kjær sig op i de sidste to kampe og fandt formen fra grundspillet. Kig også efter Brandon Magee, der konstant "summer" og driller modstanderen med sit hårde arbejde. 

Historikken: Siger at Aalborg var klart bedst mod Esbjerg i grundspillet, hvor det blev til fem sejre ud af seks mulige. 

Statistikken: Klik her og tjek artiklen med masser af facts før kampen. 


KOMMENTATOR-TIP: LARSEN om semifinalerne Jeff King spiller mest, Magee tackler mest, og Lasse Bo Knudsen og Ladehoff fører an hos Aalborg