Kampstart 19:30 i Kvik Hockey Arena

Klassisk opgør i aften i Herning. Forretten fik vi sidste fredag i Aalborg, hvor de to hold også stødte ind i hinanden. Her var SønderjyskE bedst og bredest og vandt fortjent med 4-1. Som kampen skred frem, blev Herning-holdet tømt for kræfter og energi.

Det fandt Blue Fox igen i de første to perioder mod Herlev tirsdag, men 3-0-føringen blev forvandlet til et nederlag på 3-4. Det var naturligvis noget, som ærgrede træner Pelle Hånberg.

- Vi vinder sammen, og vi taber sammen. Det her var som hold, vi gik ned, og det må ikke ske. Sport er en mental ting, og derfor sker den her slags alligevel, siger han til Sport Herning.

- Det er jo det, der er det fede ved sport, når man er på den rigtige side af det. Omvendt er det frustrerende, når man selv er en del af det, der ramler, erkender Pelle Hånberg.

Resultaterne i tirsdags betød, at SønderjyskE med en sejr i aften kan komme op på et point bag Herning, der lige nu har andenpladsen med 69 point.

- Vi har vist at vi godt kan slå Herning, men vi ved også at det kræver, at vi er det hårdest arbejdende hold på isen. Det er især vigtigt på deres is, at vi holder spillet enkelt og simpelt samt tager kloge beslutninger, for Herning vil straffe vores mindste fejl, siger SønderjyskE-backen Gustav Nielsen til klubbens hjemmeside.

- Vi skal have fundet den intensitet frem, som vi viste i Final4-weekenden og kampene op dertil. Hvis vi holder os til vores egen gameplan, så tror jeg også på, at vi kan få point med hjem fra Herning, udtaler Gustav Nielsen til klubbens hjemmeside

Skader/karantæner: SønderjyskE var senest uden Borring-brødene og William Pelletier. Desuden vikarierede Tobias Villykke for målmandsduoen Galbraith og Henriksen. Herning spillede mod Herlev uden Mac Carruth, Patrick Madsen, Jacob Böll, Cameron Brown, Simon Schleicher og Mathias From. Desuden har Blue Fox som bekendt taget afsked med Pontus Englund.

Det forventer vi: Som altid en tæt kamp mellem de to rivaler fra 2000-tallet. SønderjyskE i bedre form, Herning har hjemmebanen. Vi kalder den nemme 50-50. Måske en overtid.

Hold øje med: Den interessante duel mellem de to unge målmænd Valdemar Andersen og Tobias Villykke. Det bliver noget af en svendeprøve for Villykke efter en relativ rolig aften hjemme mod Frederikshavn.

Metalligaen.tv: Har Kenneth Kristiansen på plads i Kvik Hockey Arena.

Historikken: Herning vandt den første match 4-3 efter overtid og fulgte op med 5-3 og 4-1. Den seneste Metal Liga-kamp blev vundet af SønderjyskE med 5-3 og så altså Metal Final4 i sidste weekend, hvor SønderjyskE vandt 4-1.

Statistikken: SønderjyskE brager ind på formbarometeret med 15 point i de seneste fem kampe. Maksimum. Herning ligger med fem point i de sidste fem kampe.


OPTAKT: Odense Bulldogs-Herlev Eagles VIDEO: Interviews med Nordby, Seier, Rasmussen og Jens Nielsen