Odense tog den anden sejr på to dage over Frederikshavn

Kan fem minutter i overtal ende med at blive en ulempe?

Sådan fornemmede man det næsten, da Odense i eftermiddag tog imod Frederikshavn.

Efter en målløs første periode og godt fem minutters spil af anden periode tog lettiske Gunars Skvorcovs en fem minutters-udvisning for en gevaldig cross checking inde foran mål.

Det lignede en afgørende mulighed for Frederikshavn, der nok fik sat sig fast i Odenses zone, men ikke fik afsluttet farligt.

Og efter lidt roderi omkring offensiv blå linje, opsnappede Jonathan Brinkman pucken, vendte sig om og fandt Mathias Mølgaard til en friløber.

Mølgaard spurtede ned mod Kevin Frydkjær og placerede pucken oppe i nettaget til 1-0 for Odense.

Resten af Frederikshavns fem minutters-overtal var urytmisk og ufarligt, og Odense fik flere gange clearet pucken til stor jubel for publikummet i Spar Nord Arena. På den måde fik Odense mere ud af at være fem minutter i undertal, end Frederikshavn fem minutter i overtal.

Indtil da havde kampen været tæt og jævnbyrdig og med et par chancer i begge ender. Det var bemærkelsesværdigt, at der gik over seks minutter før det første spilstop, og derfor var kampen i eftermiddag også hurtigt overstået.

Odense holdt momentum lige efter 1-0-scoringen. Skvorcovs var kommet tilbage og fik sat Joakim Thelin op med en tværpasning. Svenskeren var klar og bragte Odense på 2-0, som også var stillingen efter anden periode.

Frederikshaverne veg ikke bort og arbejdede hårdt for at komme tilbage ind i kampen i tredje periode. Det lykkedes for Sebastian Brinkman plaffede en puck ind til reducering 1-2 med godt otte minutter tilbage.

Forceringen kom, men blev stoppet af en fremragende Fredrik Bergvik i Odense-målet. Svenskeren har gjort et stærkt indtryk i den fynske trøje og det fortsatte i eftermiddag, hvor både ham og Frydkjær i White Hawks-målet stod stabilt.

Gæsterne satsede tidligt med målmanden ude. Odense

Odense-direktør er tilfreds med "leje-målmand" GOALSHOW: Se målene fra Odense-Frederikshavn (2)