De danske mestre er rød-hvide deltagere i et stærkt felt

"Vojens er tilbage i Europa".

Sådan sang de sønderjyske fans allerede efter sejren ved Metal Final4, der gav direkte adgang til Continental Cup. 

Med mesterskabet i sidste uge, lykkedes det for sønderjyderne at rykke en tand op i det europæiske hierarki, for SønderjyskE er nu tilbage i Champions Hockey League, hvor 24 hold har kvalificeret sig. 

De svenske mestre fra Skellefteå blev det sidste mandskab, der bookede billet til turneringen med sejren over Rögle tidligere på ugen. 

- Vi skal ud og vise dansk ishockey frem og selvfølgelig også SønderjyskE. Tænk den ishockey der kommer forbi lille Vojens. Det er ikke hver dag, man får lov at se spillere på det niveau. Så det er i den grad et attraktivt produkt, forklarer direktør Klaus Rasmussen til avisen.

- Geografi og lodtrækning blandt andet få en betydning for, hvor langt væk vi skal rejse. Men når vi i SønderjyskE kvalificerer os til Champions Hockey League, så stiller vi op. Det er en del af vores selvforståelse, tilføjer Rasmussen, der godt ved, at der ikke er den store økonomi at hente i turneringen. 

Følgende 24 hold - hvoraf SønderjyskE skal møde seks af dem - har kvalificeret sig til CHL. Lodtrækningen foregår sædvanen tro under VM.

Schweiz:
Geneve-Servette
ZCL Lions-Zürich
Fribourg-Gotteron
Lausanne HC 

ICE Hockey League (Østrig mm.):
Red Bull Salzburg
KAC Klagenfurt
Fehervar AV 19

Tjekkiet:
Ocelari Trinec
Dynamo Pardubice
Sparta Prag

Tyskland: 
Eisbären Berlin
Fischtown Pinguins Bremerhaven
Straubing Tigers

Finland:
Tappara Tampere
Ilves Tampere
Lahti Pelicans

Sverige: 
Skellefteå AIK
Färjestad
Växjo Lakers

Danmark:
SønderjyskE

Norge:
Storhamar

Storbritannien:
Sheffield Steelers

Polen: 
Unia Oswiecim

France:
Rouen Dragons

 


Mathias From skifter til udlandet, forlader Blue Fox Claus Amondsen træder tilbage som direktør for Rødovre Mighty Bulls